Αλληλεγγύη και Απελευθέρωση

by totalxliberation

Ένα καινούργιο κείμενο του Walter Bond, μέσα από την φυλακή. Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους τους αναρχικούς κρατούμενους που βρίσκονται αιχμάλωτοι σε αυτόν τον πόλεμο για την Αναρχική και Ολική Απελευθέρωση!

Walter Edmund Bond (37096013)

6/4/2013 8:25:09 μμ

Αλληλεγγύη και Απελευθέρωση

Πίσω από περιφράξεις και συρματοπλέγματα, πίσω από τοίχους από μπετόν και σιδερένια κάγκελα, βαθιά μέσα από το Σωφρονιστήριο του Marion στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την μονάδα CMU, από αυτή την μονάδα της φυλακής για τους εγχώριους τρομοκράτες και για τους πολιτικούς κρατούμενους, στέλνω επαναστατικούς χαιρετισμούς σε όλους τους Straight Edge, Βίγκαν και Αναρχικούς Συντρόφους όπου και να βρίσκεστε. Από τον εγκλεισμό σε αυτό το κελί του γκρι τσιμέντου στέλνω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας σε όλες τις αδερφές και αδερφούς παγκοσμίως, με την ελπίδα πως όλοι μας οι στόχοι για την απελευθέρωση θα ενωθούν μια μέρα στην υλοποίηση της Ολικής Απελευθέρωσης. Όπως ακριβώς όλα τα ποτάμια οδηγούν στον ωκεανό, έτσι ακριβώς και τα κινήματα για την Απελευθέρωση του Ανθρώπου, της Γης και των Ζώων θα καταλήξουν σε μια πολύ μεγαλύτερη πρωτοβουλία.

Ο σημερινός κόσμος είναι ένας κόσμος απάθειας και λήθαργου – δηλαδή, ζούμε σε μια κοινωνία που γεννάει την ηττοπάθεια και μας θέλει να αισθανόμαστε αποδυναμωμένοι από την γραφειοκρατία, τον καταναλωτισμό και την παραπληροφόρηση, ενώ ταυτόχρονα να μας αποσπά την προσοχή με το άρτος και θεάματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την διασκέδαση, με τους εθισμούς και την νεύρωση. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που σαμποτάρουν τις ίδιες τους τις προσπάθειες ακτιβισμού με την αρνητικότητα, την υπέρ-ευαισθησία και τον φόβο. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο για την ‘νοοτροπία του ακτιβιστή’ όσο είναι το πρόβλημα για την νομοθεσία πάνω από την Απελευθέρωση.

Με άλλα λόγια, δεν καταφτάνεις στην πραγματική ελευθερία από την τυραννία και την αδικία εξ ονόματος του εαυτού σου ή άλλων παρακαλώντας αυτούς τους θεσμούς που είναι η αιτία της αδικίας και της καταπίεσης. Και δεν προάγουμε τον σκοπό της Απελευθέρωσης διώχνοντας ο ένας τον άλλον. Το ότι είμαστε έτοιμοι να καταψηφίσουμε και να δολοφονήσουμε τον χαρακτήρα αυτών που έχουν ασήμαντες διαφορές στιες θεωρίες ή στις ιδεολογίες είναι διαιρετικό. Ο πραγματικός όλεθρος της ύπαρξης μας είναι το κράτος, η κυβέρνηση, η φυλακή, η αστυνομία και οι εταιρίες που σκοτώνουν, υποδουλώνουν και διαφθείρουν.

Πάρα πολύς χρόνος και ενέργεια ξοδεύονται στα κινήματα μας για τις μεταξύ μας διαφωνίες πάνω σε μικρολεπτομέρειες και τακτικές. Ο κόσμος δεν είναι ούτε μαύρος ούτε άσπρος – είναι μαύρος και άσπρος και κάθε σκιά που υπάρχει ανάμεσα. Και ακριβώς όπως η καταπίεση και η δουλεία είναι υδροκέφαλες και πολύμορφες, έτσι πρέπει να είναι και οι προσεγγίσεις μας για την καταπολέμηση τους. Δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι ή να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι στον ακτιβισμό, αλλά όλοι πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να κηρύσσουν στους ίδιους ή να καβγαδίζουν στο διαδίκτυο σαν μικροί διαβολικοί τύραννοι. Επειδή οι προσεγγίσεις σου θα αποτύχουν όταν διοχετεύονται εσωτερικά αντί για εξωτερικά.

Η λατρεία της αισθητικής αντί για δράση είναι αηδιαστική και τιποτένια! Και λέγοντας δράση εννοώ πραγματική δουλειά για τον κόσμο. Και λέγοντας αισθητική εννοώ όλη το προσωπείο φτιαγμένο από πομπή, πόζα και μόδα, που θεωρούμε σημαντικό ενώ δεν είναι καθόλου.

Στον χώρο για τα Δικαιώματα των Ζώων ακούμε για συγγραφείς βιβλίων και παραγωγούς τροφής να είναι ‘ήρωες για τα Ζώα.’ Αλήθεια; Και τι να πούμε για όλες αυτές γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ξοδεύουν κάθε δεκάρα που έχουν παίρνοντας τα Ζώα για φροντίδα, θυσιάζοντας τους εαυτούς τους σε κάθε ευκαιρία για να κάνουν την ζωή ασφαλή και ακίνδυνη για ένα ακόμη πλασματάκι; Δεν ακούς πολλά για αυτές στα συνέδρια, αλλά σε διαβεβαιώνω πως είναι πολυάριθμες και κάνουν πιο πολλά για τα Ζώα και από χίλιους λέκτορες!

Τι να πούμε για τους ανθρώπους του ‘φαγητό όχι βόμβες’ (food not bombs) που ταΐζουν τους άστεγους χορτοφαγικά γεύματα σε ολόκληρη την Γη με το ρίσκο να συλληφθούν; Αυτοί είναι οι ήρωες μου, οι άνθρωποι που στέκονται γερά στα πόδια τους και εργάζονται για μια θετική αλλαγή στον κόσμο.

Οι αρχές πάνω από τις προσωπικότητες πρέπει να ξεπεράσουν τις λατρείες της προσωπικότητας. Αν εργάζεσαι ή αγωνίζεσαι εναντίον του ρατσισμού, του σεξισμού και της ανισότητας των φύλων, αν εργάζεσαι ή αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των ζώων, την ενδυνάμωση των τρανσέξουαλ, για την κατάργηση των φυλακών, για την απελευθέρωση της Γης, τον αναρχισμό, και για την ισότητα για όλα όσα έχουν ζωή (και εννοώ να εργάζεσαι ή να αγωνίζεσαι για αυτά, όχι να βγάζεις έναν τόνο λεφτά εξαπατώντας το κοινό με ηλίθιες φιλανθρωπίες), τότε πρέπει να είσαι περήφανη/ος που κάνεις τέτοια δουλειά!

Είναι τιμή να θυσιάζεσαι για τον λογαριασμό αυτών που είναι καταχρώμενοι, καταπατημένοι και εκμεταλλευόμενοι. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ!

Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί σε βάθρο – ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανείς. Αυτό που είμαστε μέρος του είναι κάτι ιδιαίτερο. Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι ηρωικό. Ο αγώνας για την Ολική Απελευθέρωση είναι καταπληκτικός, ΟΧΙ τα άτομα που εμπλέκονται.

Τα άτομα μπορούν να φυλακιστούν, να σκοτωθούν ή να είναι άστατοι μέχρι και στο σημείο να εγκαταλείψουν τον σκοπό όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, αλλά το κίνημα για την Ολική Απελευθέρωση δεν μπορεί να σταματήσει. Ακόμα και όταν εισδέχεται μέλη και ξεπουλιέται, εισέρχεται στο ρεύμα της συνείδησης και μολύνει λίγο-λίγο τις μάζες που κάθονται στον κώλο τους.

Η απελευθέρωση δεν είναι ένα παιχνίδι. Δεν είναι μια κοσμοθεωρία ή μια σχολή σκέψης.

Η απελευθέρωση είναι για την ζωή και την ποιότητα της. Είναι για την ανύψωση του αόρατου βάρους της καταπίεσης από το στήθος σου που σε γέμισαν από την στιγμή της γέννησης σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις να σπάσεις τα δεσμά του υπόλοιπου κόσμου.

Η απελευθέρωση έχει να κάνει με το θάρρος και την λεοντοκαρδία. Είναι η πρόκληση που κοιτά την εξουσία και δεν την απεχθάνεται απλώς, αλλά της αντιστέκεται.

Απελευθέρωση είναι όταν προτιμάς να είσαι νεκρός παρά σκλαβωμένος.

Απελευθέρωση είναι όταν η εκμετάλλευση και η καταπίεση του άλλου γίνεται το ίδιο απαράδεκτη όσο και η δική σου.

Και η Απελευθέρωση θα νικήσει!

Δεν έχω καμία πίστη στον θεό, και δεν έχω καμία πίστη στην ανθρώπινη θεότητα, αλλά έχω πίστη πως οι αγώνες για την Γη, τα Ζώα και την Αναρχία θα γίνουν πραγματικότητα. Βλέπω την πρόοδο τους σε όλες τις σφαίρες της ζωής, και νιώθω πως όσο τυραννικό γίνει το κράτος ή όσο εταιρική γίνει η εξουσία, πως η πραγματική συλλογική ελευθερία είναι απλά τόσο ακαταμάχητη και δυναμική για να καταστραφεί από τα καθεστώτα τους!

Το αν κανείς από μας θα ζήσει για να γίνει μάρτυρας αυτών των ριζοσπαστικών αλλαγών, στο σύνολο, και στις ζωές μας, είναι άσχετο με το γεγονός πως το ότι πήραμε μέρος σε αυτούς τους αγώνες θα συνεχίζει να ζει μετά από εμάς.

Για την Απελευθέρωση,

Walter Bond   

Advertisements